ESB presenteert 'Canon van de economie'

info
Datum 2016-01-22 09:45:13.0
Sectie Nieuws
Auteur Mara van Barneveld
250 korte inzichten die de economische wetenschap de wereld te bieden heeft.

Waarom zijn kleinere klassen duurder maar niet beter? Hoe progressief moet de inkomstenbelasting zijn? Waarom verdienen ondernemers in het algemeen niet meer dan werknemers?

Dit zijn zo maar 3 vragen waarop 68 hoogleraren economie in korte bewoordingen antwoord geven in het boek ‘Canon van de economie’.

“Sinds de crisis zijn economen vaak de kop-van-jut. Wat weten ze nou eigenlijk? Is economie wel een wetenschap? Dit heeft ons aangespoord om een boek te maken over wat economen wel weten. Wat dit boek uniek maakt, is dat daadwerkelijk alle autoriteiten in ons vakgebied (68 hoogleraren) samen hebben opgeschreven welke inzichten de economische wetenschap de maatschappij te bieden heeft. Iedereen die in economie geïnteresseerd is, kan dit boek lezen en na 250 korte inzichten voelt de lezer zich thuis in het economisch denken”, aldus Sandra Phlippen, hoofdredacteur ESB.

Op 21 januari presenteerde ESB dit boek tijdens het eeuwfeest in de aula van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Sandra Phlippen reikte het boek uit aan de secretaris-generaal van Economische Zaken Maarten Camps.

Meer nieuws
Sandra Phlippen (hoofdredacteur ESB) en Maarten Camps (secretaris-generaal Economische Zaken)
Sandra Phlippen (hoofdredacteur ESB) en Maarten Camps (secretaris-generaal Economische Zaken)
Aanmelden Nieuwsbrief
Aanmelden Nieuwsbrief
English
English
Nederlands
Nederlands