ESB is vernieuwd

info
Datum 2016-07-14 09:38:15.0
Sectie Nieuws
Auteur Mara van Barneveld
Nieuwe website en restyling magazine

ESB (Economisch Statistische Berichten) is hét platform voor en door economen. Al meer dan honderd jaar biedt ESB inzicht in markten en argumenten voor beleid. ESB wordt uitgegeven in samenwerking met de Koninklijke Vereniging voor de Staathuishoudkunde (KVS), de beroepsvereniging van economen.

Vandaag komt het eerste ESB magazine uit in de nieuwe stijl; met het thema 'groene groei'. Het magazine verschijnt vanaf nu elke maand met een aangepaste redactionele formule en is dikker dan voorheen. De kern van het magazine wordt nog steeds gevormd door ESB-artikelen van academische economen en beleidsmakers in Nederland. Nieuw is het themakatern, waarin elke maand artikelen rondom een specifiek thema worden gebundeld. ESB beoogt hiermee meer agendazettend te zijn voor zijn lezers. Nieuwe rubrieken zijn 'Uit het veld', 'Op de tekentafel' en de maandelijkse infographic.

De website www.esb.nu (voorheen economie.nl) is nu sneller, overzichtelijker en mobielvriendelijk. Ook zijn de look en feel, de reactiefunctie en de doorzoekbaarheid verbeterd. Nieuw zijn de functionaliteiten ‘Mijn ESB’ (selectie van ESB-artikelen op basis van persoonlijke voorkeuren), social sharing en social login.

De redactie van ESB heeft bovendien een gratis digitaal verkrijgbaar vakantienummer geschreven met verhalen van o.a. Philip Hans Franses, Arjo Klamer en Arnold Heertje. Ook staan er bijdragen in van het CPB over MKBA’s op het strand en van het LEI over betalen voor het Haagse bos

Meer nieuws
ESB magazine en www.esb.nu
ESB magazine en www.esb.nu
Aanmelden Nieuwsbrief
Aanmelden Nieuwsbrief
English
English
Nederlands
Nederlands