Company.info kiest datastrateeg als Algemeen Directeur

info
Datum 2016-11-08 11:26:12.0
Sectie Nieuwe Artikelen
Auteur Mara van Barneveld
Op 1 januari 2017 treedt Matthijs Tetteroo aan als de nieuwe Algemeen Directeur van Company.info en Webservices.nl. Zijn ambitie is om met voorspellende inzichten klanten proactief en tijdig te informeren over zakelijke kansen en bedrijfsrisico’s.

Bijna twee decennia na de oprichting van Company.info gaat het bedrijf de volgende fase in. Data is the new oil en dat biedt nieuwe kansen voor Company.info. Bij deze ontwikkeling hoort een innovatieve, data-driven leider. “Matthijs Tetteroo, voorheen Head of Business Development & Intelligence bij de FD Mediagroep, loopt voorop als het gaat om datakwaliteit, context geven aan data en data-integratie. Wij zijn daarom blij dat hij ons opvolgt,” aldus Benedicte Lochtenberg, voormalig Algemeen Directeur Company.info, en Jeroen Wolfs, voormalig Algemeen Directeur Webservices.nl.

Succesvol databedrijf

Voor zijn carrière bij de FD Mediagroep werkte Tetteroo bij de Boston Consulting Group. Dit maakt deze datastrateeg de aangewezen persoon om Company.info verder te ontwikkelen. Het doel is marktleider te blijven in data-oplossingen die de zakelijke professional succesvol zaken laat doen met informatie, inzichten en voorspellingen over bedrijven. Daarnaast staat het volledig integreren van Webservices.nl en Company.info hoog op de agenda.

Van data naar voorspellende inzichten

De missie van Company.info is bedrijven voorspellende inzichten uit data te bieden. “Daarbij is het essentieel dat wij onze klanten helpen met panklare oplossingen op het gebied van datakwaliteit, data-integratie en data-insights,” aldus Tetteroo. Die inzichten moeten steeds meer een voorspellend karakter krijgen. “Zo willen wij bijvoorbeeld onze klanten potentiële leads aanreiken op basis van trends en signalen in jaarcijfers, nieuws, aantal medewerkers, bestuurders van een bedrijf en de gerelateerde sector.”

Strategische koers: ‘Verbreden, Voorspellen, Verpakken’

De ambitie van Tetteroo is om de gebruikers van Company.info met voorspellende inzichten proactief en tijdig te informeren over zakelijke kansen en bedrijfsrisico’s. Het databedrijf werkt al vanuit Tetteroo’s strategische pijlers ‘Verbreden, Voorspellen, Verpakken’. Tetteroo: “Wij zijn nu bezig met het toevoegen van extra databronnen, het voorspellend maken van inzichten over bedrijven en met het introduceren van nieuwe diensten voor specifieke zakelijke behoeften. Company Index is daar een goed voorbeeld van. Dit is de indicator van financiële bedrijfsprestaties, die onlangs aan Company.info is toegevoegd.”

Meer nieuws
Matthijs Tetteroo, Algemeen Directeur Company.info en Webservices.nl
Matthijs Tetteroo, Algemeen Directeur Company.info en Webservices.nl
Aanmelden Nieuwsbrief
Aanmelden Nieuwsbrief
English
English
Nederlands
Nederlands