Het FD presenteert ‘FD Transformers 200’: hoe ver is het bedrijfsleven gevorderd in de digitale transformatie?

info
Datum 2017-06-23 08:24:05.0
Sectie Nieuwe Artikelen
Auteur Valesca Kuijer
Het FD presenteert dit weekend de Transformers 200. FD Transformers 200 is een nieuwe jaarlijkse ranglijst: hoe ver zijn de grootste Nederlandse ondernemingen in hun digitale transformatie?

Het FD doet dit om de ervaringen van de 200 grootste Nederlandse bedrijven te delen en hen daardoor te stimuleren. De ranglijst is samengesteld door Het Financieele Dagblad en Vlerick Business School. De ranglijst is samengesteld op basis van een uitgebreid onderzoek door Vlerick: op basis van jarenlange research in het domein van digitale transformatie is een uitgebreide survey ontwikkeld. Zij nodigden de digitaal eindverantwoordelijken (CEO, CIO, Chief Digital) van de 200 grootste Nederlandse ondernemingen uit om op persoonlijke titel een uitgebreide vragenlijst in te vullen. Ruim een kwart van de digitaal eindverantwoordelijken van deze bedrijven was bereid om de interne bedrijfsinformatie te delen. Het is voor het eerst dat dit gebeurt en duidelijk wordt welke bedrijven tot de kopgroep behoren.

FD Transformers is meer dan alleen een ranglijst. Het biedt inzichten en ervaringen van bedrijven die elk in hun eigen fase van digitale transformatie zitten. Zo krijgt de lezer inspirerende artikelen van bedrijven die aan de vooravond staan van de digitale transformatie, van bedrijven die er volop mee bezig zijn en van bedrijven die vanaf hun start ‘digital minded‘ zijn.

Het FD en Vlerick Business School zullen dit onderzoek jaarlijks herhalen en de resultaten uitgebreid toelichten. Vanaf vandaag meer te lezen op fd.nl/transformers.

Voor meer informatie: Jan Fred van Wijnen, het FD: vanwijnen@fd.nl en Yolande Uylen, Vlerick Business School: yolande.uylen@vlerick.com.

Meer nieuws
Aanmelden Nieuwsbrief
Aanmelden Nieuwsbrief
English
English
Nederlands
Nederlands