De ideale vakantie van de BNR-luisteraar

info
Datum 2017-08-03 09:23:51.0
Sectie Nieuwe Artikelen
Auteur Mara van Barneveld
Winactie in samenwerking met TUI

BNR Nieuwsradio heeft samen met TUI een winactie opgezet waarbij luisteraars online gevraagd werden naar hun ideale vakantie. Dit initiatief kwam voort uit het verlangen te willen weten wat mensen met een drukke baan belangrijk vinden om te kunnen ontspannen tijdens vakantie. In TUI, sponsor van BNR The Friday Move, vond BNR de perfecte partner om dit op te zetten. Door middel van commercials op BNR Nieuwsradio, advertenties in Het Financieele Dagblad, display ads en in article video's op BNR.nl en FD.nl en posts via Facebook werd de doelgroep gevraagd naar hun ‘ideale vakantie’.

Uit reacties van de deelnemers bleek dat 27% van de deelnemers het liefst in Zuid Afrika op zoek gaat naar de The Big Five om vervolgens 's avonds mooie verhalen te vertellen tijdens een wijnproeverij in Stellenbosch. 26% van de deelnemers kiest er het liefst voor om te relaxen op een Caribisch strand en verder lekker niets te doen. Een aantal ingrediënten van een vakantie is essentieel voor de BNR-doelgroep: leerzame en interessante excursies, maar dan wel duurzaam (waarbij de lokale cultuur of omgeving zo min mogelijk wordt aangetast). Sportlessen en uitgebalanceerde maaltijden zijn minder van belang. Ook blijft bereikbaarheid (gratis wifi) en gemak (zoals taxi vanaf het vliegveld) belangrijk, want daar wil men wel extra voor betalen. Genieten, lekker eten en zon zijn voor de meeste mensen het meest belangrijk voor een ideale vakantie.

De meest originele inzending voor een persoonlijke ideale vakantie kon deze vakantie ook daadwerkelijk winnen, aangeboden door TUI. Patrick Kant is de gelukkige en gaat met zijn vriendin negen dagen naar Zuid Afrika. Kant: "Vanwege mijn verantwoordelijke baan heb ik (te) weinig tijd voor mijn vriendin. Een vakantie in Zuid Afrika, weg van de bewoonde wereld en dan je hoofd leeg maken is het ultieme om weer even helemaal tot rust te komen en van elkaar te genieten."

Meer nieuws
Hoofdredacteur Sjors Fröhlich en winnaar Patrick Kant
Hoofdredacteur Sjors Fröhlich en winnaar Patrick Kant
BNR-winactie ideale vakantie (op mobiel)
BNR-winactie ideale vakantie (op mobiel)
Aanmelden Nieuwsbrief
Aanmelden Nieuwsbrief
English
English
Nederlands
Nederlands